1 Γυμνασιο Ρεθυμνου

Ιεράς Μητροπόλεως 15, Τίμιος Σταυρός,74100 Ρέθυμνο,Τηλ.2831022283,mail@1gym-rethymn.reth.sch.gr, fax 2831021187

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Home Ασφάλεια μαθητών στο διαδίκτυο.

Ασφάλεια μαθητών στο διαδίκτυο

E-mail Εκτύπωση PDF

ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 2017

          Συνεχίζοντας και φέτος την ενημέρωση των μαθητών μας για τυχόν κινδύνους που θα συναντήσουν κατά την χρήση του διαδικτύου, συμμετείχαμε στον εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2017, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου.

Συντονιστής της δράσης ήταν ο κ. Πλατινάκης Κωνσταντίνος, υποδιευθυντής του σχολείου.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των μαθητών της Α τάξης. Στην ενημέρωση συμμετείχαν μαθητές της Β τάξης, μέσα από εργασίες που πραγματοποίησαν.

 Μετά  την ολοκλήρωση της ενημέρωσης ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές όπου οι μαθητές κατέθεσαν τις εμπειρίες τους και τις ακολουθούμενες από αυτούς πρακτικές. Εδόθησαν οδηγίες και συμβουλές.

Επίσης ενημερώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα τμήματα του σχολείου από την κ. Κατικά Αναστασία. Ακολουθούν ενδεικτικά τμήματα της παρουσίασης

 

ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 2016

Την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της «Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2016», πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των μαθητών της Α τάξης για του κινδύνους που ενδέχεται να συναντήσουν κατά την χρήση του διαδικτύου καθώς και για πρακτικές ασφαλούς πλοήγησης. Στην ενημέρωση συμμετείχαν μαθητές της Β τάξης, μέσα από εργασίες που έχουν πραγματοποιήσει. Μετά  την ολοκλήρωση της ενημέρωσης ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές όπου οι μαθητές κατέθεσαν τις εμπειρίες τους και τις ακολουθούμενες από αυτούς πρακτικές. Εδόθησαν οδηγίες και συμβουλές.

 

Οι συμμετέχοντες στην δράση, τιμήθηκαν από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου με τον τίτλο " Πρεσβευτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2016".

Συνεχίζοντας την ενημέρωση των μαθητών μας, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση μαθητών της Γ τάξης κατά την Πέμπτη 17-2-2016. Στην ενημέρωση συμμετείχαν 57 μαθητές της Γ τάξης, από τα τμήματα Γ1, Γ2, Γ3 και Γ4.

Στιγμές από την ενημέρωση.

Στιγμές από την ενημέρωση, προβολή βίντεο του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

Στιγμές από την ενημέρωση, προβολή βίντεο του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

Στιγμές από την ενημέρωση, προβολή βίντεο με κινούμενα σχέδια, για τους κινδύνους του διαδικτύου.

Στιγμές από την ενημέρωση, προβολή βίντεο με κινούμενα σχέδια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, για τους κινδύνους του διαδικτύου.

Οι ενημερώσεις συνεχίζονται, με αναφορές που γίνονται κατά την διάρκεια των διδασκαλιών από τους διδάσκοντες Ν. Δρανδάκη και Α.Κατικά, στα εργαστήρια Πληροφορικής.

 


 

ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 2015


 


ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 2013

 


 


 

 

ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 2012


 


 

 

ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 2011

 


 

 


 

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 23 Ιανουάριος 2018 09:24